top of page

Försäljningsvillkor

Är det något du undrar över gällande våra villkor når du oss enklast på engalunda@gmail.com

 

1. Köp

Vid beställning träffas avtal om köp först när linusenglund.com bekräftat beställningen genom en orderbekräftelse. En orderbekräftelse skickas senast 24 timmar efter att beställning mottagits av linusenglund.com. Om leveranstid ändras i beställningen kommer kunden att meddelas om detta snarast möjligt. Du har alltid rätt att häva köpet till dess att ordbekräftelsen skickas, efter skickad bekräftelse kan beställningen ej hävas då din order går till fotolabb för print. För att handla hos oss måste du vara 18 år och linusenglund.com måste kunna fastställa kundens bostadsadress.
 

2. Priser

I priserna ingår moms med 25 % för beställningar inom EU.

 

3. Frakt

Just nu fri frakt på alla beställningar. Övrig period 99:- / försändelse.

 

4. Betalningsalternativ/betalningsvillkor

 

4.1 Faktura (endast inom Sverige)

Avgiften för att betala mot faktura är 29 kronor. Vi använder Klarna för faktura och du hittar deras villkor här: https://www.klarna.com/se/villkor/

Betalningsvillkor: Vid fakturabetalning gäller 14/30 dagar från det att varan skickats. Det är Klarnas betalningsvillkor som gäller och du hittar dem här: https://www.klarna.com/se/villkor/

 

4.2 Kortbetalning

Betalning kan ske via bank- betal- eller kreditkort som är kopplade till Visa eller MasterCard. Vänligen observera att leveransmottagarens namn och adress måste överensstämma med kort/kontoinnehavarens namn och adress. Linusenglund.com tar inte ut några extra avgifter för kortbetalningar. Vi använder oss av säkerhetsstandard framtagen av VISA och MasterCard för betalningar över internet. Överföringar sker med säker SSL kryptering. Det innebär att ingen obehörig kan se dina personuppgifter.

 

4.3 Direktbetalning via internetbank.

Betalning via banken sker genom Klarna. Läs mer om Klarna här: https://www.klarna.com/se/villkor/

 

5. Leveranser

Beställningar som görs före klockan 16.00 på helgfri vardag behandlas samma dag och levereras normalt inom 3-7 dagar inom Sverige.

Paketen levereras av DHL  till utlämningsställe.

 

6. Leveransförseningar

Ibland uppstår leveransförseningar från våra leverantörer utom vår kontroll. Det kan till exempel ske då en leverantör inte kan fullfölja sina leveransförpliktelser mot oss. Om det inträffar frånsäger vi oss ersättningsansvar till kunden för den skada som förseningen åstadkommit. Du kan lita på att vi alltid meddelar dig om leveranser drar ut på tiden. Du har som kund alltid rätt att häva köpet utan kostnad vid leveransförsening.

 

7. Transport

Linusenglund.com ansvarar för transport till dig som kund. Du och transportföretaget står för risken vid eventuell retur till oss.

 

8. Transportskada

Viktigt!
Var noga med att kontrollera varorna för eventuella skador när du tar emot leveransen. För att varor med synliga, yttre transportskador ska kunna reklameras hos oss måste skadorna ha noterats på din fraktsedel ifrån fraktbolaget i samband med kvittens, be chauffören eller ditt utlämningsställe notera skadan och signera.

Om du skulle upptäcka dolda fel/transportskador efter att du öppnat förpackning/emballage, meddela detta snarast.
Vid alla transportskador kontakta engalunda@gmail.com och bifoga i mail tydliga bilder på skadan och eventuellt skadat emballage och uppge i mail ditt ordernummer.
Skadad vara får ej slängas, vi skickar en fraktsedel för retur av reklamation.

För att vi ska kunna reklamera skadan gentemot vår transportör behöver vi anmäla transportskadan till denne inom 1-3 dagar. Vi är därför tacksamma om du anmäler skadan inom denna tid. Om transporten lämnas ut utan påskrift, med fullmakt, kan transporten inte reklameras.

 

9. Ångerrätt och öppet köp

Privatkunder har enligt distansavtalslagen rätt till 14 dagars ångerrätt. Detta innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan. Återsänd vara måste vara oanvänd och i sin originalförpackning. Vid utnyttjande av ångerrätt/öppet köp står kunden för returfrakten på 99:-, denna summa debiteras på Klarnas huvudorder när returen är kontrollerad av linusenglund.com. Endast varor krediteras, ej fraktavgifter.

Speciabeställningar av produkter i särskilda/udda storlekar eller annat material tas ej i retur.

För att göra en retur, skicka ett mail till engalunda@gmail.com, en fraktsedel tilldelas sen för returen till DHL Servicepoint.

 

10. Reklamationer

Om du vill reklamera en skadad eller felaktig produkt ber vi dig kontakta oss via e-post för vidare instruktioner. Meddela oss via e-post engalunda@gmail.com innan du skickar något. Lägg med fakturan/kvittot så vi kan identifiera returen.

Vid en eventuell tvist följer vi alltid ARN:s rekommendationer.

 

11. Återbetalningar

Återbetalning sker genom angivet betalsätt. Summan återbetalas alltid till samma konto som använts vid köpet och snarast möjligt från det att vi har mottagit och godkänt returen.

 

12. Skydd av personuppgifter

I samband med registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet endast i syfte för att fullfölja och tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Enligt PUL (personuppgiftslagen) har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig och om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Kontakta i så fall vår kundservice (gärna på e-post engalunda@gmail.com). Vi försäkrar även att vi inte kommer sälja eller överlåta några personuppgifter.

 

13. Ej uthämtat paket

Paket ska hämtas ut inom 13 dagar.
Om ditt paket anländer till ett utlämningsställe skickas en avisering via e-post eller sms till dig. Du som kund är ansvarig för att det mobilnummer, den adress och den e-postadress du angivit är korrekta.

Vid ej uthämtat paket debiteras 199:- på huvudordern från Klarna.

 

14. Force Majeur

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

Nedan följer länkar till Konsumentverket och ARN där du kan läsa mer detaljerat om konsumentköplagen och distansavtalslagen mm.
http://www.konsumentverket.se/
http://www.arn.se/

bottom of page